Mesleki İşlevsellik

Temelli Psikososyal

Destek Programı

Bipolar Bozukluk Tanısı Almış Kişilerin Çalışma Yaşamı: Mesleki İşlevsellik Temelli Psikososyal Destek Programı

Bipolar bozukluk tanısı almış kişileri odağına alan bu model; kişileri iş yaşamına hazırlamayı ve iş yaşamlarını sürdürülebilir kılmayı hedeflemektedir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) fonu ile 2018 yılında fonlanan Bipolar Bozukluk ve Mesleki İşlevsellik projesinin bir çıktısı olarak hizmet vermektedir.

Mesleki İşlevsellik Temelli Psikososyal Destek programı; 6 seanslık psikoeğitim programından oluşmaktadır. Program; bipolar bozukluk tanısı almış kişilerin iş yaşamına adım atmak ya da aktif olarak iş yaşamının içerisinde yaşadıkları zorlukları baz alarak hazırlanmıştır. Örgütsel psikoloji, klinik psikoloji, sosyal psikoloji ve felsefe gibi alanlardan beslenerek hazırlanan bu model; bilimsel araştırmaya dayanarak oluşturulmuştur.

Katılım Koşulları ve Kayıt:

  • Bipolar bozukluk tanısı almış ve üç aydır remisyonda (son atak döneminden itibaren üç ay geçmiş) olan herkes katılım sağlayabilir.
  • Grup dinamiğini korumak ve daha verimli bir sonuç elde etmek adına katılımcı sayısı maksimum 18 olarak sınırlandırılmıştır.
  • Kayıt için [email protected] adresine yazınız. Yazdığınız mesajda kısaca kendinizi tanıtmanızı ve çalışma durumunuzu eklemenizi bekliyoruz.
  • Kayıtta başvuru sırasına öncelik verilecektir.
  • Kesin kayıt; kişilerin kabul edildiklerine dair mail gönderildikten sonra ilgili hesaba 7 gün içerisinde ödeme yaptıktan sonra gerçekleşecektir.
  • Kayıt için en geç 11 Nisan 2022 tarihine kadar mail gönderiniz.
  • Grup içerisinde gizlilik sözleşmesi imzalanacak olup, katılımcıların bilgileri herhangi bir üçüncü şahıs ve kurumlarla paylaşılmayacaktır.
  • Psikoeğitim; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 19.00-21.30 saatleri arasında gerçekleşecektir.

Başlangıç – Bitiş Tarihi: 15 Nisan 2022 Cuma – 27 Nisan 2022 Çarşamba

 

PRISMA bünyesindeki Mesleki İşlevsellik Temelli Psikososyal Destek Programı Örgütsel Psikoloji Uzmanı Faruk Ceylan tarafından verilmektedir.

Örgütsel Psikoloji Uzmanı olarak çalışan Faruk Ceylan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Örgütsel Psikoloji Yüksek Lisans Programı’ndan 2019 yılında mezun olmuştur. “Bipolar Bozukluk Tanısı Almış Kişilerin İş Yaşamı Deneyimleri” başlıklı yüksek lisans tezini ise Doç. Dr. İdil Işık danışmanlığında tamamlamıştır. Aynı konudan hareketle; üniversite bünyesinde “Bipolar Bozukluk ve Mesleki İşlevsellik” konulu araştırma projesinin asistanlığını yapmıştır. Ayrıca İstanbul Psikanaliz derneğinin düzenlemiş olduğu Psikanalizle Tanışma Seminerleri’ni ve “Psikanalize Giriş Konferansları” Seminerleri’ni tamamlamıştır. Bipolar Yaşam Derneği yönetim kurulu üyesi olup, ruh sağlığı alanında ayrımcılığa karşı farkındalık çalışmaları yürütmektedir. Akademik ilgi alanları içerisinde; “stigma”, “toplumsal cinsiyet”, “psikanaliz” “nitel veri analizi”, “psikososyal destek”, “iş stresi”, “çalışan ilişkileri” ve “çalışma ortamı” gibi konular bulunmaktadır.

İletişim için:

[email protected]